Slimme huiseigenaren proberen een lage hypotheekrente in vergrendeling te zetten waar mogelijk

Als je zoals de meeste mensen bent, is uw hypotheek de grootste maandelijkse kostenpot. Maar, hoe weet je of je teveel betaalt voor uw hypotheek? Met de rente op bijna een dieptepunt, kunnen veel huiseigenaren honderden euros per maand besparen door het verminderen van hun rente door middel van hun hypotheek te herfinancieren. Hier zijn vijf tekenen dat je te veel betaalt voor uw hypotheek.
1. Uw hypotheekrente is boven de 6 procent. Met de hypotheekrente op dit moment in de buurt van een dieptepunt, zouden huiseigenaren die tarieven hebben boven de 6 procent in staat zijn om in de marge van €175 per maand te besparen door de herfinanciering van hun hypotheek. Als u een hypotheek boven de 6 procent rente heeft, kunt u controleren of u zou kunnen besparen op uw hypotheekrente. Een goede plek om te beginnen is ABN Amro of de Rabobank, een van de grootste online hypotheekbemiddelaars in het land. Met behulp van een dienst als hypotheekbesparing kunt u snel en gemakkelijk hypotheek aanbiedingen vergelijken van verschillende kredietverstrekkers om te bepalen of u zou kunnen besparen. Het is snel en gemakkelijk, eenvoudig en gratis.

makkelijk geld lenen

2. Uw hypotheekrente is net afgesteld of staat op het punt aangepast te worden.
Als u een verstelbare tarief hypotheek heeft en het is gewoon te resetten naar een hoger tarief, kunt u het gevoel krijgen geperst te worden door uw nieuwe maandelijkse hypotheekbetalingen. Als uw nieuwe rentevoet en de maandelijkse betaling is gestegen, kan het de moeite waard zijn om te bepalen of de herfinanciering van een nieuwe 30-jaar vaste hypotheek u geld kan besparen. De meest vooraanstaande banken kunnen u verbinden of doorlopen met een gelicentieerde (nieuwe) leningoptie die u kan helpen om lasten te verlagen. U mag best in staat zijn om te profiteren van de lage hypotheekrentes om de maandelijkse betaling te verlagen en het geeft u gemoedsrust dat uw tarief niet weer zo snel zal stijgen.
3. Uw krediet is verbeterd sinds je laatste lening. Als uw krediet redelijk was of slecht wanneer u het voor het eerst ging afsluiten, had u waarschijnlijk al een dubbele premie moeten betalen op uw rente. Kredietboeren reserveren voor mensen met een goede tot uitstekende kredietwaardigheid een lagere rente. Dat is waarom, als u uw krediet is verbeterd sinds je je hypotheek hebt afgesloten, je nu te veel zult betalen aan hypotheekrente. Zoek uit of u in aanmerking komt voor een lager tarief. Bij veel mensen kan een hoge hypotheekrente als een donkere schaduw over de financiën tot verwarring leiden, informeer in uw hypotheekakte naar besparingen op hypotheekrente.

geld lenen voor auto

4. Uw inkomen is toegenomen. Bij hypotheekkosten gaat het niet alleen om de maandelijkse betaling. De totale kosten van uw lening wordt mede bepaald door wat men aanduidt met de term "hoeveelheid tijd" die u nodig heeft om uw lening terug te betalen. Als uw inkomen onlangs is gestegen, of je hebt andere schulden afbetaald en hebt nu extra ruimte in uw budget, kunt u overwegen voor de herfinanciering van een kortere termijn. Door de herfinanciering van een 30-jaar vaste rente hypotheek naar een 25-jarige hypotheek, bent u in staat om uw rente te verlagen en de totale rentelast aanzienlijk te veranderen over de gehele periode die u betaalt over de looptijd van de lening. Dit kan oplopen tot duizenden euros aan besparingen (over de gehele looptijd). Uw bankmedewerker kan u helpen te bepalen of het zinvol is om een 30-jarige hypotheek te herfinancieren naar een 25-jarige hypotheek, gebaseerd op de huidige rentetarieven.
5. Je hebt een jumbo of andere gigantische lening lopen. Hypotheekafnemers met jumbo leningen (een lening die groter is dan bijvoorbeeld 414.000 euro, wat een gigantisch bedrag is) betalen in het algemeen een hogere rente dan mensen die een conformistische lening hebben afgesloten (leningen van minder dan 414.000 euro). In de afgelopen jaren is het verschil tussen "jumbo" en "conform" leningen groter geworden en daarmee dus ook de rente, wat betekent dat grote hypotheeksommen aanzienlijk meer kosten met zich meebrengen. Vandaag, echter, worden veranderingen in acht genomen en krimpen de rentes van kredietnemers met jumbo leningen en zij kunnen dus in staat zijn om te profiteren van een lagere hypotheekrente. Rabobank of ING kan u helpen het laagste tarief op grote leningen voor te schrijven en waar mogelijk te profiteren van de aanscherping van uitzonderlijke leningen.