Goedkoop doorlopend krediet afsluiten

Doorlopend krediet komt steeds minder voor in Nederland. Als bankterm wordt het een consumptieve kredietvorm genoemd. De leensom van het totaal geleende bedrag kan tijdens de gehele looptijd telkens weer geheel of gedeeltelijk worden opgenomen. Het saldo dat gewoon blijft openstaan op de rekening, daarover wordt rente in rekening gebracht. Dit kan dus verschillen als u bijvoorbeeld bij uw lening na vijf maanden weer geld afneemt, terwijl u dat geld al had afgelost. In de zogenoemde leenovereenkomst wordt de theoretische looptijd en de rente vastgelegd.

geld lenen met bkr

Bij de theoretische looptijd gaat het eigenlijk al fout, als we bijvoorbeeld kijken naar een persoonlijke lening. Hier is er een vaste looptijd, elke maand moet er een bedrag gewoon afgeschreven worden door u aan de kredietverstrekker en daar zit verder geen speling meer met de rente en de looptijd. Als u zou willen zou u misschien wel tien jaar een doorlopend krediet kunnen hebben. En dan precies waarvoor u een doorlopend krediet hebt afgesloten, een kapotte wasmachine bijvoorbeeld, dan hebt u die kapotte wasmachine nog steeds niet terugbetaald.

makkelijk geld lenen

Dat is natuurlijk niet slim en daar moet eigenlijk verandering inkomen. Daarom raden wij u ook aan om voor een persoonlijke lening te kiezen. Natuurlijk is er wel voordeel bij een doorlopend krediet, dat u gewoon weer kunt opnemen en eigenlijk zelf de ruimte hebt. Maar dat brengt u waarschijnlijk juist meer in problemen en daar schiet niemand iets mee op, alleen maar de kredietverstrekker of de bank die al het geld binnen ziet stromen, omdat bijvoorbeeld uw doorlopend krediet na tien jaar nog niet is afgesloten. Door een doorlopend krediet staat het verloop van de lening dus ook niet vast. Wij geven als advies om voor een persoonlijke lening te kiezen, kredietverstrekkers proberen ervoor te zorgen dat u telkens weer opneemt van een doorlopend krediet en dat is natuurlijk niet slim, verstandig en handig voor u en uw keuzes. Uw voordelige doorlopend krediet vergelijken kunt u bij verschillende aanbieders zoals Directa, Kruidvat of Freo.