Tweede hypotheek

Nog omslachtiger is het nemen van een tweede hypotheek. Het is wel verstandig om dan een krediethypotheek af te sluiten met direct een hogere inschrijving tot aan het hypotheekbedrag van de eerste hypotheek. Er zijn nu meer nadelen namelijk de kosten zijn een stuk hoger. Aangezien de tweede hypotheek niet wordt afgesloten bij de eerste geldgever, zal de tweede geldgever een opslag op de hypotheekrente in rekening brengen. Deze opslag bedraagt meestal 0,5% omdat bij gedwongen verkoop van de woning de eerste geldgever voorrang heeft op de tweede. Het is dan de vraag of de tweede geldgever zijn geld volledig krijgt. Daarnaast verstrekt de tweede geldgever de hypotheek alleen als er sprake is van een flinke overwaarde en het inkomen hoog genoeg is om beide hypotheken te kunnen betalen. Ook zal je opnieuw naar de notaris moeten.

geld lenen voor auto

Geld lenen bij derden/h2>

Voor mensen die geen overwaarde hebben en ook geen tweede hypotheek kunnen krijgen, is het tijdelijk lenen bij een derde, bijvoorbeeld een familielid, een mogelijkheid. Dit is alleen verstandig als je een krediethypotheek hebt. Met het geleende geld los je een gedeelte van je krediethypotheek in. Daarna neem je direct het bedrag weer op in de huidige hypotheek tegen een lagere hypotheekrente.

tweede hypotheek

Dromen van je huis

Er is kritiek op de banken dat ze consumenten erg laat informeren over het aflopen van hun rentevastperiode en nieuwe klanten een lagere hypotheekrente berekenen dan vaste klanten die willen verlengen.