Informatie over vergelijken van leningen

Voor je besluit een lening af te sluiten, is het goed om je er van tevoren in te verdiepen. Het is van belang dat je een geschikte lening uitzoekt, eentje die past bij jouw situatie. Zo voorkom je dat je later problemen krijgt met de aflossing of het oversluiten van de lening. In Nederland zijn veel verschillende instanties waar je terecht kunt voor een lening. Onderling kunnen er grote verschillen zijn, bijvoorbeeld in rentetarieven en aflossing. Voor de zekerheid kan er een overlijdensrisicoverzekering worden afgesloten die zal voorkomen dat er grote problemen zodra u arbeidsongeschikt wordt verklaard. Deze verzekeringen zijn niet duur en variëren van €3 tot €10 per maand.

snel geld lenen

Leningen zijn een commercieel product van banken en geldverstrekkers. Zij willen zelf verdienen aan de leningen en kredieten die ze afsluiten. Net zoals bij andere commerci‘le bedrijven is er dus sprake van concurrentie. De geldverstrekkers spelen daarom vaak met rentetarieven, want hoe lager de rente, hoe meer klanten ze ermee zullen krijgen. Houd daarom de rentetarieven van de verschillende aanbieders goed in de gaten, voordat je een lening besluit af te sluiten. Hoeveel gaat mij dat kosten zo'n lening? Afhankelijk van de hoogte van het bedrag, als u bijvoorbeeld 5000 euro leent, zal het bedrag dat u moet terugbetalen meer dan 5800 euro inclusief rente zijn.

beste lening

Het verschilt per lening of je deze al dan niet boetevrij extra af mag lossen. Wanneer je een lening aflost, betaal je over het restant vaak minder rente. Banken en kredietverstrekkers willen aan de lening verdienen en doen dat juist via die rente. Daarom stellen ze het niet op prijs als jij meer aflost dan eerder overeen is gekomen. Wanneer je denkt dat je binnen bepaalde tijd misschien meer te besteden hebt, kun je overwegen om meer geld af te lossen. Echter, bij sommige kredietverstrekkers staan hier hoge boetes op. In dat geval moet je kijken wat het meest gunstig is; af blijven lossen zoals je deed (en alle rente betalen) of eenmalig die boete betalen en vanaf dan minder rente betalen.