Informatie over geld lenen met verstand

Over een lening moet goed nagedacht worden. Om echt met verstand te lenen is het belangrijk dat u op zijn minst de valkuilen van geld lenen kent. Er zijn nog altijd kredietverstrekkers die hun eigen belangen boven de belangen van de klant stellen. Een telefonisch medewerker of financieel adviseur kan wel hele mooie verhalen ophangen, u bent er nooit van gegarandeerd dat het verstrekte advies ook werkelijk het meest verstandige advies is.

geld lenen voor auto

Eerst goed informeren, dan pas geld lenen. Lenen met verstand doet u door van tevoren goed te informeren over de soorten leningen en de kredietverstrekkers zelf. Dergelijke informatie is overal op het internet te vinden. Er zijn genoeg websites waarop consumenten hun ervaringen met kredietverstrekkers delen zodat andere bezoekers hun beslissingen goed kunnen afwegen. Tevens kan u zich eenvoudig informeren over de verschillende leningen die er zijn. De ene lening past beter bij een bepaalde financiering dan de andere lening. Als een kredietverstrekker deze lening zelf niet kan aanbieden, zal de kans klein zijn dat u wordt doorgestuurd naar de concurrent. In plaats daarvan zal eerder een andere - minder verstandige - lening worden aangeraden. Dit soort praktijken voorkomt u door het e.e.a. eerst zelf na te lopen.

lenen met verstand

Let niet alleen op de rente. Een laatste punt voor verstandig lenen is dat u niet alleen naar de lening moet kijken. Let ook op kosten die naast de lening gemaakt worden, zoals kosten voor een kredietverzekering of voor bemiddelingskosten. Er zijn genoeg geldverstrekkers en tussenpersonen die geld aanbieden zonder dat u hoeft te betalen voor dit soort zaken. Waarom zou u dat dan wel doen? Verstandig is te kiezen voor een maandbetaling (rente en aflossing) van in elk geval 2,5% van de kredietlimiet. Eenmaal afgeloste bedragen kunt u direct weer opnemen. Maak daar echter niet te enthousiast gebruik van. Uw geleende bedrag wordt dan een eeuwigdurend krediet.