Lening Online Afsluiten Ondanks BKR!

Banken en andere geldverstrekkers zijn meestal bereid je een lening te verstrekken onder voorbehoud van hypothecaire zekerheid. Dit houdt in dat je vastgoed -bijvoorbeeld je huis- als onderpand gebruik. Sommige geldverstrekkers en banken bieden je een lening aan waar doorgaans hoge rente tarieven aan vast zitten.

online geld lenen

De BKR registratie die je hebt is ook van belang. Het hoe en waarom je geregistreerd staat bij deze instelling kan bepalend zijn of je wel of niet je een online lening mag afsluiten.

makkelijk geld lenen

Wat doet Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel
Hun toetsten aanvragen voor consumentenkrediet en het registreert de gegevens van personen die een lening hebben afgesloten. Het BKR is opgericht om de risico's van de geldschieters te beperken. Omdat de registratie centraal plaats vindt is het niet mogelijk om bij een andere bank, ondanks de registratie, toch een geldlening af te sluiten. Het BKR probeert te voorkomen dat een consument in de problemen komt door het aangaan van te grote financiele verplichtingen. Daarnaast heeft het BKR als doel de geldschieter (banken en andere geld aanbieders) te beschermen tegen het nemen van te grote risico's. Alle banken en geld aanbieders die zijn aangesloten bij het BKR, zijn verplicht om persoons- en kredietgegevens aan het BKR door te geven als ze een krediet vanaf € 500,- verstrekken. Daarnaast zijn ze verplicht om gegevens bij het BKR op te vragen voordat ze een nieuwe geldlening verstrekken. Uw registratie bij het BKR Als u bij het BKR bent geregistreerd heeft u het recht om uw gegevens op te vragen via uw bank. U dient zich hierbij te legitimeren. Aan het opvragen van uw gegevens bij het BKR zijn kosten verbonden.