Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is natuurlijk een soort lening en is een consumptieve kredietvorm. Deze term is een bankterm en een persoonlijke lening komt eigenlijk het meest voor in Nederland. De kredietverstrekker, de bank of een bedrijf geeft in een keer het hele bedrag aan de lener. De lener moet dit dan in een vaststaand aantal termijnen terugbetalen. Meestal is dit een bedrag per maand en lopen de rente vaak behoorlijk hoog op. Wel is het bekend dat een persoonlijke lening veel meer voordelen heeft dan een doorlopend krediet bijvoorbeeld. Dit omdat bij een doorlopend krediet u altijd weer het bedrag op kunt nemen na bijvoorbeeld elf maanden en u dan nooit het eigenlijk hoeft af te betalen.

geld lenen met bkr

Door een doorlopend krediet kunnen dus schulden blijven oplopen en wordt een lening nooit afbetaald. Bij een persoonlijke lening is dit wel het geval, maar ook hier is het zeker oppassen. Omdat u wel moet betalen elke maand en ook als u het niet hebt kan dit een probleem worden. Bij de bank is dit natuurlijk veel vertrouwder en kijken zij hoeveel u te besteden hebt per maand en voor welk bedrag u zou kunnen aflossen per maand en voor welk bedrag u zou mogen lenen en kan lenen. Elk termijn bij een persoonlijke lening bevat een aflossingscomponent en ook nog rente over de restschuld.

makkelijk geld lenen

In de leenovereenkomst wordt alles vastgelegd, zoals de looptijd en de rente die de gehele termijn betaald moet worden. Het is dus niet toegestaan om afgelost geld weer op te nemen, zoals boven genoemd is, bij een doorlopend krediet wel mogelijk is. De rente bij een persoonlijke lening is meestal hoger dan bij een hypotheek. Dit omdat de zekerheid natuurlijk wel iets meer ontbreekt. Bij een hypotheek hebt u een huis als onderpand en weet de bank of een andere kredietverstrekker dat er nog een onderpand aanwezig is. Voor een persoonlijke lening die rente vrij is heeft u kredietbank nodig die daar in gespecialiseerd is.