Laagste rente doorlopend kredietEen doorlopend krediet is een lening waarbij het te lenen bedrag niet vaststaat, omdat er vooraf niet duidelijk is hoeveel er geleend zal gaan worden. Het doorlopend krediet is zeer flexibel, omdat de rente, het termijnbedrag en de looptijd variëren. Deze vorm van lenen heeft veel voordelen. Juist omdat doorlopend krediet zo flexibel is zijn de voorwaarden zeer aantrekkelijk. Bij een doorlopend krediet is het namelijk mogelijk om het bedrag af te lossen wanneer dat gewild is. Hierdoor kan de lenende partij vroegtijdig het gehele bedrag aflossen. Juist hierdoor verschilt een doorlopend krediet met andere leningen. Daarbij komt ook dat er bij het vroegtijdig aflossen geen extra kosten, vaak een boete, betaald hoeven te worden.

snel geld lenen

Bij een doorlopend krediet is het mogelijk om een afgelost bedrag opnieuw op te nemen. Hierdoor hoef je naast een doorlopend krediet geen andere leningen af te sluiten. Daarnaast is het lage rentepercentage ook zeer aantrekkelijk. Bij het doorlopend krediet staat de rente niet vast, maar er wordt wel een zeer laag rentepercentage gehanteerd. Daarnaast kun je bij het doorlopend krediet zelf bepalen wanneer je geld opneemt en hoeveel dat zal zijn. Echter is er wel een kredietlimiet bij de verstrekkers. Dit limiet kan uiteraard niet overschreden worden. Wanneer je geld opgenomen hebt van het doorlopende krediet dan zal er enkel over dit bedrag rente berekend worden. Er wordt dus geen rente berekend over het totale leenbedrag. Juist hierdoor is het doorlopend krediet veel voordeliger dan andere kredieten. Daarbij kun je ook er voor zorgen dat je een kleiner bedrag leent doordat je makkelijk een deel van de lening kan aflossen. Het rentepercentage van de lening kan in een periode zowel dalen als stijgen, waardoor je vooraf geen zekerheid hebt over het bedrag dat terugbetaald moet worden. Het rentepercentage zal echter nooit zo hoog worden als bij een normale lening. Een ander groot voordeel van het doorlopend krediet is dat je altijd en overal geld op kunt nemen. Het benodigde bedrag kan namelijk gewoon gepind worden, waardoor er altijd geld opgenomen kan worden wanneer dat nodig.

verantwoord lenen

Om een doorlopend krediet aan te vragen moet de aanvragen de persoon een minimumleeftijd van 18 hebben. Daarnaast hanteren veel verstrekkers ook een maximumleeftijd. Vaak zit deze leeftijd tussen de 60 en de 70. Wanneer iemand van deze leeftijd een lening afsluit is het risico namelijk zeer groot, doordat deze persoon op deze leeftijd een grotere kans heeft om te overlijden. Wanneer de kredietnemer overlijdt zal het krediet in veel gevallen vervallen, waardoor het nadelig is voor de kredietverstrekker om deze lening af te sluiten. Daarnaast is het bij het doorlopend krediet fijn dat er tussentijds boetevrij afgelost kan worden. Hierdoor zul je geen extra hoge kosten voor het terugbetalen hebben. Daarnaast kun je hierdoor ook er voor zorgen dat het geleende bedrag aan het eind van de periode lager is, waardoor je minder rente hoeft te betalen. Het laagste rente doorlopend krediet biedt na terugbetaling ook nog de mogelijkheid om, indien nodig of gewenst, wederom geld op te nemen. Hierdoor kun je dus in financieel slechte tijden geld opnemen, waarna je het in goede tijden weer op kunt nemen. Indien je daarna weer slecht rond kunt komen of rood staat kun je weer geld opnemen.