Lenen met uitkeringEen uitkering kan in financieel moeilijke tijden niet altijd genoeg zijn om rond te komen en dus kan een extra lening uitkomst bieden. Juist dan kan het raadzaam zijn om een lening af te sluiten. Nu is het probleem van lenen met een uitkering dat wanneer verstrekkers gaan kijken naar de mogelijkheid om het bedrag door jou terug te laten betalen, dat de enige inkomsten een uitkering zijn. Als je een uitkering hebt en niet hiervan rond kan komen dan zal het helemaal moeilijk zijn om geld apart te houden voor het terugbetalen van de lening plus de rente. Het lenen met een uitkering is echter wel mogelijk in Nederland. De SBN (Sociale Bank Nederland) verstrekt zogenaamde sociale leningen. Deze leningen worden verstrekt aan mensen die moeite hebben om elke maand rond te komen. Echter zullen deze leningen niet verstrekt worden als er lage primaire kosten zijn. Wanneer er dus veel geld opgaat aan non-primaire kosten dan zal er geen lening verstrekt worden.

geld lenen voor auto

Als je wilt lenen met een uitkering is het uiteraard aan te raden om goed na te denken over het lenen van een bedrag. Bij lenen betaal je rente, waardoor het terugbetalen van de lening een hoger bedrag is dan het oorspronkelijk geleende bedrag. Hierdoor kun je dus in de problemen raken wanneer je maandelijks niet genoeg geld overhoudt om een lening terug te betalen. Daarbij kun je, als je een uitkering hebt, ook alleen lenen als je het echt nodig hebt. Een lening voor een vakantie of een nieuwe auto is niet aan te raden, en vaak verstrekker de leningverstrekkers niet eens een lening voor een vakantie of een nieuwe auto. Een lening is iets waar je voor kunt kiezen als je echt niet genoeg geld hebt om elke maand alles te betalen. Een lening is zeker geen luxe waar je op terug kunt vallen wanneer je het even moeilijk hebt. Als je een bijstanduitkering ontvangt en meer dan €5555 aan eigen spaargeld hebt, zal dit gevolgen hebben voor uw inkomensvoorziening. Omdat je met dit vermogen een behoorlijke tijd vooruit kunt.

lenen met uitkering

Wanneer je besluit om te gaan lenen met een uitkering is het goed om te kijken naar verschillende aanbieders. Je moet uiteraard voor de goedkoopste gaan, omdat je elke maand niet zoveel geld apart kunt zetten wanneer je leent met een uitkering. Zoek naar een leningverstrekker met een laag rentepercentage. Kijk ook goed of dit een tijdelijk of permanent rentepercentage is, zodat je niet achteraf voor verassingen komt te staan. Daarbij moet je alle voorwaarden goed doorlezen bij verschillende leningverstrekkers. Kijk naar eventuele verzekeringen die in rekening gebracht worden of eventuele administratieve kosten die elke maand betaald moeten worden. Je kunt, wanneer je wilt lenen met een uitkering, het beste een gesprek aangaan met een adviseur van de leningverstrekker. Deze wil graag wat informatie van je zien, dus neem dit mee voor het gesprek. Je zult onder andere moeten laten zien dat je het geld echt nodig hebt, en je het dus alleen voor primaire voorzieningen zult gaan gebruiken. Daarnaast moet je ook aangeven hoeveel geld je elke maand apart kan zetten voor de terugbetalen van de lening.