Lenen zonder BKR-toetsingHet kan voorkomen dat je, wanneer je rekeningen moet betalen, niet altijd op tijd genoeg geld hebt. Wanneer de organisatie waarbij te laat betaald wordt aan de bel trekt zal er een melding gemaakt worden bij het BKR. Het BKR geeft dan door aan andere aangesloten organisaties dat de rekening niet betaald is, waardoor het moeilijker is om bij deze organisaties een abonnement of lening aan te vragen. Wanneer je wilt lenen is het natuurlijk lastig om een lening te krijgen als je een BKR-melding op je naam hebt staan. Daarom is het fijn om te kunnen lenen zonder BKR-toetsing. Wanneer er een aanvraag wordt gedaan voor een lening bij een verstrekker dan zal deze verstrekker vaak navraag doen bij het BKR om te kijken of er eventuele negatieve berichten over de lener zijn. Wanneer je een negatief bericht op je naam hebt staan zul je moeite hebben om te lenen. Gelukkig zijn er alternatieven om te lenen zonder BKR-toetsing. Hierdoor kun je uiteindelijk toch nog een goedkope lening afsluiten.

gelukkig gezin met lening

Wanneer je wilt lenen zonder BKR-toetsing zul je eerst een gesprek aan moeten gaat met de verstrekker, zodat zij kunnen uitzoeken of het wel verantwoord is om een lening af te sluiten. Wanneer er vooraf al duidelijk is dat er geen aanleiding is om het bedrag te verstrekken doordat de lenende partij geen baan of een andere vorm van inkomsten heeft, zal de verstrekker uiteraard geen lening verstrekken aan de partij die wil lenen. Daarnaast moet er ook een goede reden voor de lening zijn. Een gesprek met de verstrekker zal dan ook over twee belangrijke punten gaan, namelijk op welke manier het geld dat terug betaald moet worden verkregen zal worden en of de lenende partij wel reden heeft om geld te lenen. Wanneer er geen aanleiding is om een lening te verstrekken doordat de lenende partij genoeg geld heeft om rond te komen dan zal de verstrekker ook geen lening verstrekken.

lenen zonder BKR

Wanneer je een gesprek aangaat met de verstrekker om te kunnen lenen zonder BKR-toetsing is het dus ook belangrijk dat je al deze informatie kunt geven. Zorg dat je aan kunt tonen dat je het bedrag terug kunt betalen aan de verstrekker en geef daarbij aan in hoeveel termijnen dat kan lukken en welk maandelijks tarief er gehanteerd kan worden, zodat je alles op tijd en toch snel kunt aflossen. Daarnaast is het goed om een reden te geven voor het te lenen bedrag. Juist door het aantonen van de reden zal de verstrekker meer vertrouwen hebben dat je er bijvoorbeeld niet met het geld vandoor gaat. Leg daarom goed uit aan de verstrekker waar het geld voor nodig is, zodat deze verstrekker ook duidelijkheid krijgt over de situatie. Als je wilt gaan lenen zonder BKR-toetsing moet je, zoals je kunt zien, dus veel informatie geven aan de verstrekker. Het is dus aan te raden om met al deze informatie naar de verstrekker te gaan, zodat deze alles makkelijk kan uitzoeken. Zo zul je niet alleen makkelijker een lening krijgen, maar doordat jij de verstrekker in het proces helpt zal deze ook in kortere tijd deze lening verstrekken.