Goedkoop lenenLeningen zijn er vele soorten en maten. Maar juist doordat er zoveel verschillende leningen zijn worden er veel verschillende rentepercentages gehanteerd. Wanneer je gaat lenen wil je uiteraard het laagste rentepercentage gaan betalen, omdat je goedkoop uit wilt zijn. Goedkoop lenen kan bij veel geldverstrekkers, maar vele hebben verschillende voorwaarden bij de leningen. Uiteraard moet je hier goed op letten, want er kunnen addertjes onder het gras zitten. Het is daarom belangrijk dat je begint met goed de voorwaarden van verschillende verstrekkers door te nemen. Let hierbij vooral op tijdelijke acties. Vaak hebben verstrekkers een tijdelijke actie waarbij de lenende partij voor een jaar of langer een lager rentepercentage moet betalen, maar daarna moeten zij vaak veel meer betalen waardoor zij alsnog duurder uitzijn dan bij andere verstrekkers. Daarnaast kan het ook voorkomen dat de verstrekkende partij hoge prijzen voor verzekeringen hanteert, welke vaak per jaar betaald moeten worden. Let hier ook goed op, omdat het vaak veel geld kan schelen als je juist niet met deze verstrekkers in zee gaat.

snel geld lenen

Daarnaast moeten de verstrekkers ook op andere punten vergeleken worden. Wanneer je goedkoop uit wilt zijn met lenen moet je namelijk op drie punten letten: het rentepercentage, de bijkomende verzekeringen en de kosten voor het sneller aflossen. Het rentepercentage is het percentage dat betaald moet worden aan rente, dus het bijkomende bedrag bij de lening. Dit rentepercentage kan tussen de verschillende verstrekkers een aantal procenten schelen. Juist wanneer je goedkoop wilt lenen moet je op zoek gaan naar de verstrekker met het laagste rentepercentage, zodat je een lager bijkomend bedrag hebt voor je lening. Er zijn twee verzekeringen bij een lening die gehanteerd worden bij de verstekkers en welke vaak genomen moeten worden. Wanneer je gaat lenen moet je namelijk beschikken over een overlijdensrisicoverzekering en/of arbeidsongeschiktheidverzekering. Deze verzekeringen hoeven echter niet bij de verstrekker afgesloten te worden. Wanneer de lenende partij deze verzekeringen bij een andere verzekeraar heeft afgesloten voldoet dit ook aan de voorwaarden. Het is aan te raden deze verzekeringen bij de eigen verzekeraar af te sluiten, omdat deze vaak goedkopere prijzen hanteert.

goedkoop lenen

Wanneer je tijdens de lening plotseling in financieel goede tijden zit dan zul je een groot bedrag van de lening vroeg willen aflossen. Echter komt het vaak voor dat de verstrekkers kosten vragen voor het eerder aflossen van een deel van de lening. Hiervoor kunnen hoge bedragen gehanteerd worden, waardoor je vaak zeer duur uit bent als je een deel van je lening wilt aflossen. Op deze drie punten kun je een goedkope lening selecteren. Al deze punten worden vaak individueel aangekaart in de algemene voorwaarden van de leningverstrekker. Lees deze dan ook goed door, zodat je achteraf niet voor onaangename verassingen komt te staan. Naast het goed doorlezen van de algemene voorwaarden is het ook aan te raden om een gesprek aan te gaan met een adviseur van de leningverstrekker, zodat je met deze adviseur nogmaals deze punten kunt doornemen. Hiermee zorg je er voor dat je voor de lening genoeg informatie hebt, zodat je op zoek kunt gaan naar de goedkoopste.