Winkelen op internet met een creditcard of kredietkaart

Winkelen kan tegenwoordig ook op andere plekken dan in het winkelcentrum in de stad. U raadt het al, op het internet. Online zijn er genoeg winkels te vinden, waardoor u genoeg keuze hebt. Hoe kunt nu het best winkelen? Met een creditcard! Maar hoe zit het nu precies; online winkelen op het internet met een creditcard? De functie van een creditcard op het internet is in principe helemaal hetzelfde als wanneer u de creditcard gewoon fysiek in een winkel zou gebruiken. Toch hebben consumenten vaak heel wat vragen over het gebruik er van en dan vooral of het wel veilig is om uw creditcard gegevens zomaar met een wildvreemde te delen.

veilig lenen met bkr

Als eerst leggen we u uit hoe het betalen met een creditcard juist in het werk gaat. Als u een bestelling doet, komt u vervolgens op een nieuwe pagina. Dit is de bestelpagina, hier kunt u uw kaartgegevens invullen. Deze gegevens zijn het kaartnummer, de naam van de kaarthouder, de vervaldatum en de code op de achterkant van uw kaart. Echter werd de laatste jaren in bepaalde gevallen een extra beveiliging ingebouwd zodat u verplicht wordt om uw transactie met een speciaal apparaat dat u moet gekregen hebben van uw bank te bevestigen. Deze bevestiging verloopt door uw kaart in het toestel te stoppen, een bepaalde code in te voeren die u op uw scherm ziet verschijnen gevolgd door uw pincode. Wanneer u dit juist heeft gedaan krijgt u van uw apparaat een nieuwe code, welke u opnieuw kunt ingeven in het bestellingscherm om uw transactie te valideren.

goedkoop lenen lage rente vergelijk

Al deze maatregelen moeten er voor zorgen dat het absoluut veilig is om een betaling met uw creditcard uit te voeren. Toch blijven creditcard gegevens vatbaar voor eventueel misbruik. Houd er daarom rekening mee dat u, uw gegevens alleen verstrekt aan een betrouwbare partij en voor een specifieke bestelling. Geef, wanneer de prijs niet duidelijk vermeld staat, nooit zomaar uw gegevens door en vraag steeds een document waaruit blijkt wat u hebt aangekocht, voor welk bedrag en dat de bedoeling met uw creditcard werd uitgevoerd. Op deze manier heeft u in ieder geval een extra waarborg wanneer er toch om de n of andere reden iets mis zou lopen. De verwerking van uw betaling is precies hetzelfde als wanneer u, uw creditcard bijvoorbeeld in de winkel zou gebruiken. Hoewel de betaling in de meeste gevallen meteen gevalideerd wordt of uw limiet bijvoorbeeld de betaling wel toestaat, wordt het bedrag pas aan het einde van de maand samen met alle andere eventuele bedragen afgeschreven.